Våffeldagen och Solanderledens dag 2022

Söndagen den 28 augusti var det dags igen för Solanderledens dag och eftersom vår Fäbodaled är en del i Solanderleden så var vi givetvis på Kvarnvallen denna dag.

Vi passade på att grädda våfflor den dagen.

 

Välkommen till Kvarnvallen! Söndagen den 28 augusti.

Boka Sörbygården i Antnäs

Vill du hyra Sörbygården i Antnäs ringer du:

Marcus Halse

Tfn: 073-5960762

Fäbodaleden

Leden som startar vid Sörbyakyrkan/ICA Sörbyhallen är ungefär 10 km lång och passerar fyra vackra fäbodvallar. Leden är spångad över blöta ställen och tar dig runt i gammal historisk mark. På varje fäbodvall finns grillplats och utsmyckning av lokala konstnärer.

Läs mer om Fäbodaleden under egen flik här på hemsidan.

Boule

Boulebanan finns vid ”gamla skolan” och alla får nyttja den.

Långberget

Berget som ligger mellan Antnäs och Alvik bjuder på en vacker utsikt ner mot Aleåns dalgång. Upp till berget finns det stigar att följa. De flesta leder körs upp till skoterspår på vintern.

Norriskogen

Hela  ”Norriskogen” bjuder på rekreationsmöjligheter, fina bärmarker med blåbär, lingon, hallon, hjortron, svamp samt rikt djur- och fågelliv. Vissa år kommer björnen fram hos oss och har du väldans tur kan du få en glimt av den.

Aleån

Alån eller i folkmun alltid sagt Aleån, flyter genom flera Sörbyar och den är vacker att paddla kajak eller kanot längs.

Måttsundsberget

På Måttsundsberget finns en välpreparerad slalombacke.

Läs mer på: www.mattsundsbacken.se

Fritid i Antnäs

I Antnäs bor vi nära skogen, havet och Långberget.

Antnäs BK underhåller alla terräng/skidspår i byn. Startplats är vi sporthallen, (Sporthallsvägen 2,) Spårlängden varierar från 1 km upp till 10 km. Alla spår har belysning. Läs mer på: www6.idrottonline.se/AntnasBK/